Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Προστασία και Ευημερία Παιδιών

Ανάδοχες Οικογένειες

Ανάδοχες Οικογένειες«Αναδοχή» είναι η παροχή εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους που απομακρύνονται από την οικογένεια για λόγους προστασίας τους και λαμβάνονται υπό τη νομική φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον αγάπης και αποδοχής. Ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας δίνει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Η αναδοχή μπορεί να αφορά μερικές μέρες, μήνες ή και χρόνια.


Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ως αρμόδιες αξιολογούν και εγκρίνουν την καταλληλότητα των ενδιαφερομένων για αναδοχή και παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια τόσο στο παιδί όσο και στην ανάδοχη οικογένεια.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, κατά τη διαδικασία αυτή, συνεργάζονται και επιδοτούν δύο Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς του, Hope of Children, CRC Policy Center και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης» για παροχή μέρους των προαναφερόμενων υπηρεσιών.

Αν έχεις και εσύ την δυνατότητα να προσφέρεις, ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ.

Περαιτέρω πληροφορίες για το θεσμό της αναδοχής, στο ενημερωτικό έντυπο και στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας του τόπου διαμονής σας.

1Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑναδοχή_ΥΚΕ (έντυπο)
1Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναδοχής
Back To Top