Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες

Τελευταία Νέα


Έναρξη Λειτουργίας Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας Λάρνακας


Στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση και Αναβάθμιση του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης της Αναπηρίας», της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, ενημερώνουμε το κοινό ότι στις 21/02/2022 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας Λάρνακας, το οποίο θα στεγάζεται στη διεύθυνση Ακροπόλεως 25 και Χανίων, 7000 Μενεού (Τ.Θ. 43241, 7565 Κίτι για σκοπούς αλληλογραφίας).

Το Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας Λάρνακας θα εξυπηρετεί τα άτομα, τα οποία διαμένουν στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, παρέχοντας τις πιο κάτω υπηρεσίες:

• Παροχή πληροφοριών καθώς και εντύπων υποβολής αιτήσεων για τις Κοινωνικές Παροχές και Υπηρεσίες του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.
• Παραλαβή αιτήσεων, οι οποίες αφορούν τα Επιδόματα και τις Κοινωνικές Παροχές και Υπηρεσίες του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και των παραπομπών από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για σκοπούς αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας.
• Αξιολόγηση της αναπηρίας των ατόμων, τα οποία υποβάλλουν αιτήσεις: (α) για Κοινωνικές Παροχές και Υπηρεσίες του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, (β) για το αναπηρικό επίδομα που παρέχεται στα πλαίσια του ΕΕΕ και για αξιολόγηση των αναγκών κατ΄οίκον φροντίδας μετά από παραπομπή των ατόμων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Το Κέντρο βρίσκεται σε σημείο πολύ εύκολα προσβάσιμο για τα άτομα που διαμένουν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και διαθέτει μια σύγχρονη και προσβάσιμη υποδομή καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των αξιολογήσεων από ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες του Τμήματος, Ιατρούς όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων και Επαγγελματίες Αποκατάστασης (Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους).

Η λειτουργία του πιο πάνω Κέντρου αποτελεί συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Αξιολόγησης Αναπηρίας σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Μέχρι σήμερα τα άτομα με αναπηρίες που διαμένουν στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου εξυπηρετούνταν στο Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας της Λευκωσίας, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, στη Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄67 στα Λατσιά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του προσωπικού του Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας Λάρνακας:

Α/Α Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο επικοινωνίας
1 Φωτούλα Φιλίππου - Υπεύθυνη Κέντρου 24205970
2 Ιωάννα Λοϊζου 24205972
3 Μαρία Αβραάμ 24205973
4 Ελένη Ψαρά 24205971
5 Τηλέφωνο υποδοχής 24205975Διαγωνισμός 08/2023

Επέκταση και Αναβάθμιση του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης της Αναπηρίας» (αρ. Διαγωνισμού ΤΚΕΑΑ 13/2022)

Κέντρο Οικογενιακής Παρέμβασης για τον Αυτισμό Ακτίδα

Ευρωπαική Κάρτα Αναπηρίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΑΑ

Υποστηριζόμενη Διαβίωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ergani

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Προσωπικά Δεδομένα

Κώδικας πρακτικής στη Δημόσια Υπηρεσία

Οδηγός για ενιαίας αγοράς της ΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ

Ασφαλές Διαδίκτυο

W3C - WCAG 2.0

Smoke free Cyprus